Угорщина і Rheinmetall розробляють танк KF51 Panther з високим рівнем цифровізації

Підпишись на нас:

Угорщина офіційно підписала контракт з Rheinmetall про співпрацю в розробці наступного покоління танку KF51 «Пантера». Ця співпраця, вартістю приблизно 288 000 000 євро, була офіційно підписана в Залаегерсегу, Угорщина, знаменуючи значний крок вперед у просуванні проекту до повномасштабного виробництва.

Подробиці

Rheinmetall співпрацює з угорською державною холдинговою компанією N7, яка володіє 49% акцій спільного підприємства, відомого як Rheinmetall Hungary.

Угорщина та Rheinmetall тісно співпрацюватимуть у спільній розробці та підготовці до повномасштабного виробництва KF51 Panther. Концепція KF51 Panther була вперше представлена ​​на виставці Eurosatory 2022. Варіант KF51 Panther EVO буде оснащений перевіреною 120-мм гладкоствольною гарматою Rheinmetall L55A1, що забезпечує матеріально-технічну сумісність з існуючим парком танків Leopard 2. KF51 Panther EVO буде оснащено автозаряджанням, а його архітектура вежі дозволяє потенційно модернізувати нову 130-мм гармату Rheinmetall.

Одна примітна особливість це високий рівень цифровізації та підключення до мережі. Він містить передові технології захисту сил, включаючи систему захисту від протистояння, відому як StrikeShield, що сприяє його загальній малій вазі лише 59 тонн. Усі системи озброєння підключені до оптики командира й навідника, а також до комп’ютера керування вогнем через повністю цифрову архітектуру NGVA. Це полегшує ураження цілей, і дає можливість в майбутньому підключити підтримку штучного інтелекту (ШІ).

Шасі танка базується на броньованій евакуаційній машині Bergepanzer 3 Buffel, а мобільність, матеріально-технічне забезпечення, технічне обслуговування та підготовка KF51 Panther покращені завдяки спільним компонентам із сімейством Leopard 2.

Стандартна конфігурація екіпажу KF51 Panther складається з трьох осіб: командира, навідника та водія. Крім того, є четверта станція, розташована з лівого боку носової частини, зарезервована для оператора підсистеми. Ця станція також може служити мобільним командним пунктом для командира роти чи батальйону, додаючи універсальності можливостям танка.

KF51 озброєний новою 130-мм гарматою Rheinmetall Future Gun System, яка пропонує покращену вогневу міць проти поточних і передбачуваних механізованих цілей. Крім того, він пропонує додаткові варіанти озброєння, щоб забезпечити зосереджену вогневу міць для ударів на великі відстані та проти кількох цілей.

KF51 Panther має повністю інтегровану, комплексну, оптимізовану за вагою концепцію захисту, що включає технології активного, реактивного та пасивного захисту. Одним із важливих аспектів цієї концепції є її активний захист від загроз KE (кінетичної енергії), що покращує захист, не додаючи значної ваги системі.

Створений на основі концепції мобільності Leopard 2 MBT, KF51 Panther має експлуатаційну вагу лише 59 тонн із максимальною дальністю дії близько 500 кілометрів. Важливо, що без попередньої підготовки він підходить до профілю AMovP-4L. Отже, тактична та стратегічна мобільність KF51 виділяє його як потенційне доповнення до сучасної бронетехніки.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: