Мер Лондона відмовився відправляти списані автомобілі на український фронт

Підпишись на нас:

Мер Лондона Садік Хан відхилив пропозицію відправити в Україну автомобілі, призначені на утилізацію за лондонською схемою Ulez.

Подробиці

Мер Києва Віталій Кличко запропонував передати ці автомобілі для використання на передовій, підкресливши їхній потенціал у рятувальній та транспортній ролі.

Критики такого рішення мера Лондона, включно з кандидатом у мери від Консервативної партії Сьюзен Холл, стверджують, що рішення Хана є абсурдним і лондонці повинні мати свободу вирішувати, чи хочуть вони, щоб їхні списані автомобілі відправляли на підтримку України.

Волонтерська ініціатива «Авто для України», яка доставляє машини на передову, засудила рішення Хана, посилаючись на «відсутність політичної мужності» та наголошуючи на можливості виявити солідарність з Україною. Критики, включно з високопоставленими членами парламенту від Торі, визнали це рішення «обурливим», а деякі стверджували, що воно перешкоджає можливості допомогти Україні у важкий час.

Хан захищав схему утилізації Ulez, як розроблену для того, щоб назавжди видалити з доріг Лондона транспортні засоби, які найбільше забруднюють навколишнє середовище, тоді як критики, такі як Кріс Пул з Liberty Trucks Ukraine, стверджували, що відправка автомобілів в Україну може збільшити кількість бажаючих стати учасником цієї схеми, що принесе користь усім лондонцям.

Кріс Пул, колишній юрист і співзасновник Liberty Trucks Ukraine, яка доставила 350 вантажівок і автомобілів швидкої допомоги з Великої Британії на лінію фронту, сказав:

«Насправді ця схема заохотить до участі більше власників і, ймовірно, призведе до того, що з доріг Лондона буде видалено більшу кількість транспортних засобів, які не відповідають вимогам. У цьому вся суть схеми утилізації, і вона, безсумнівно, принесе користь кожному лондонцю».

Згідно зі схемою Ulez, лондонські автомобілісти можуть отримати одноразову виплату в розмірі 2000 фунтів стерлінгів, якщо вони здають на металобрухт невідповідні транспортні засоби, або щодня стягуватимуть 12,50 фунтів стерлінгів за їх утримання.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: