Новий американський радар ППО, який в парі з Patriot міг би допомогти збивати російські ракети і дрони

Підпишись на нас:

Американські оборонники з компанії Raytheon уперше показали новітній радар LTAMDS для виявлення ударів ракет та авіації противника. Повна назва новинки виглядає як Lower Tier Air and Missile Defense Sensor.

Подробиці

Продемонстрований американцями радар вважається найсучаснішим і найяскравішим у своєму класі. Нещодавні випробування з включеними в план тактичними бойовими стрільбами визнано успішними.

Компанія Raytheon показала кадри з випробувань нового радар ППО/ПРО

LTAMDS пройшов усі необхідні випробування в бойових умовах, виявляючи і відстежуючи крилаті ракети на загрозливій траєкторії. Огляд у 360 градусів забезпечив швидке виявлення курсу ракети і відстеження її подальшого руху.

Компанія Raytheon показала кадри з випробувань нового радар ППО/ПРО

– Коли настав відповідний момент для ураження, дані були передані в інтегровану систему бойового управління (IBCS), яка дала команду на запуск ракети-перехоплювача Lockheed Martin PAC-3, – прокоментували військові, які стежили за ходом випробувань.

Місія LTAMDS – боротьба з різними загрозами в повітрі, від дронів і літаків – до гіперзвукових ракет. Ця система може виявитися найефективнішим засобом стримування повітряних загроз.

Компанія Raytheon показала кадри з випробувань нового радар ППО/ПРО

Основна решітка LTAMDS приблизно того ж розміру, що й у Patriot, маючи при цьому вдвічі більшу вогневу потужність. Радар цієї системи можна інтегрувати з різними системами як протиповітряної оборони.

Зараз радари LTAMDS перебувають на стадії тестування на різних військових об’єктах. Рішення про передачу у війська буде ухвалено за результатами випробувань.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: