Хто може скористатися “нульовим” розмитненням

Підпишись на нас:

Українці все ще можуть скористатися “нульовим” розмитненням, але не всі. Обмеження знімається на тих громадян, що реєструють автомобілі на військові частини Сил оборони, про це нагадав очільник податкового комітету Верховної Ради Данило Гетьманцев.

Депутат наголосив, що після перемоги над агресором – влада буде вирішувати питання величезного парку євроблях, що завозилися без мита для потреб Сил оборони України.

Як запевняє Данило Гетьманцев, проблем з євробляхами після війни не буде. Всі ті автомобілі, що були завезені для потреб  Сил оборони будуть залишено та зареєстровано у військових частинах куди вони надійшли. Тому ввіз авто на єврономерах без мита буде продовжено до кінця воєнного стану. За словами можновладців, допоки ЗСУ потребуватиме техніки – вона буде до них надходити. 

Але не варто думати, що автомобілів на єврономерах буде після війни в Україні із залишком. Адже на фронті автомобіль в середньому “живе” до двох тижнів. Тому динаміка постачання машин на передову не має збавляти темп. Звісно, що ввіз машин без мита для Сил оборони потребує надання відповідного документа.  

Уряд не виключає, що можуть бути шахраї, що мають шляхи для привласнення безмитних євроблях. Але наразі проконтролювати і цей напрям є складним, тому після закінчення війни буде сформовано перелік всіх ввезених машин та знайдено звіти про обіг цих автомобілів на фронті. 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: