Новий спорткар Toyota Celica отримає запас ходу 1000 км

Підпишись на нас:

Цієї осені голова правління Toyota Акіо Тойода поділився з журналістами побоюваннями на тему того, що компанія повернеться до випуску нудних автомобілів (явно натякаючи на електромобілі). Але, як повідомляє японська преса, у проекті відродженого спорткара Celica автовиробник постарається позбутися цього кліше, причому для всього сегмента.

Подробиці

Видання “Response” з “Країни висхідного сонця” розкрило перші подробиці про проект нового покоління моделі Celica, а також супроводили ці відомості рендерним зображенням машини.

У статті авторитетного японського автомобільного порталу йдеться, що нова Celica, ставши повноцінним електромобілем, позбавить сегмент від міфу про нудність електрокарів.

Японські ЗМІ: нова Toyota Celica позбудеться міфу про нудність електромобілів

Спорткар Toyota має отримати футуристичний дизайн, що своїми рішеннями нагадує останні моделі Lexus.

Дводверному купе може дістатися незграбний, але водночас із цим плавний екстер’єр, незвична оптика і приховані в дверях ручки. Але ще цікавішим виявиться його технічне оснащення.

Японські інсайдери запевняють, що нова Celica буде укомплектована новітньою акумуляторною технологією, розробленою інженерами Toyota. Вона забезпечить електричному спорткупе запас ходу до 1000 кілометрів.

Японські ЗМІ: нова Toyota Celica позбудеться міфу про нудність електромобілів

Машину збираються продавати як у задньопривідній, так і повнопривідній версіях. Потужність останньої має становити до 220 кВт або 300 кінських сил.

Крім того, існує велика ймовірність, що в автомобілі дебютує віртуальна механічна коробка передач Toyota, аналогічна трансмісії, що нещодавно з’явилася в корейському Ioniq 5 N.

Офіційна прем’єра повністю нової Celica, що перейшла на електротягу, відбудеться до 2026 року.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: