В Міноборони не поспішають: Латвія має намір закупити нові бойові машини до 2028 року

Підпишись на нас:

Командувач Національними збройними силами Латвії (NAF) Леонідс Калніньш оприлюднив оновлену концепцію національної оборони, вказуючи на намір країни до 2028 року закупити нові бойові машини піхоти.

Подробиці

Концепція наголошує на необхідності посилення можливостей армії шляхом збільшення вогневої потужності та оперативної дальності, обмеження свободи супротивника в повітрі, на морі та на землі. Водночас NAF має намір зміцнити засоби протиповітряної оборони, захисту узбережжя, ракетної артилерії великої дальності та безпілотних літальних апаратів, інтегруючи бойові платформи піхоти.

Командир Калніньш підкреслив, що бойові машини піхоти стануть новою платформою з щонайменше III рівнем захисту, необхідним для участі в тактичних операціях і нейтралізації противника на передовій.

«Ми просуваємося до цієї мети, і до 2028 року фізична присутність такої платформи в Латвії, безсумнівно, буде відома. Ми обрали конкретний тип транспорту, але попереду процеси закупівель. Ми не можемо вникати в деталі до завершення закупівлі та тендеру», – зазначив командувач ЗС.

Передбачуваними кандидатами на БМП є турецька Otokar Tulpar, іспанська GDELS ASCOD 2 і південнокорейська Hanwha K21. Ці сучасні платформи є одними з потенційних варіантів, які розглядаються для модернізації стратегічної оборони Латвії, причому кожна машина пропонує різні функції та можливості. Остаточний вибір залежатиме від ретельних оцінок і міркувань, які відповідають вимогам оборони Латвії та майбутнім оперативним потребам.

Бойові машини піхоти є обов’язковими для модернізації механізованої піхотної бригади та, зрештою, заміни гусеничних броньованих машин бойової розвідки (CVR(T)), які раніше були закуплені Національними збройними силами Сполученого Королівства. Як повідомляло LETA, перші машини були доставлені восени 2015 року.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: