Естонія отримала 6 самохідних гаубиць K9 Thunder, які буде модернізувати

Підпишись на нас:

Міністерство оборони Естонії (МО) оголосило поставку додаткової партії з шести 155-мм самохідних гаубиць К9 «Грім» з Південної Кореї. Ця поставка є частиною ширшої закупівлі самохідних гаубиць К9 загальною кількістю 36 одиниць і вартістю приблизно 120 мільйонів євро.

Подробиці

Шість гаубиць K9 Thunder нещодавно прибули до Естонії з планами необхідних модифікацій, щоб адаптувати їх до місцевих погодних умов і підвищити їхні можливості перевезення військ. Естонський оборонний підрядник Go Craft проведе ці модифікації, а адаптовані гаубиці будуть називатися K9 Kõu.

Після завершення модифікацій гаубиці K9 Kõu будуть інтегровані в артилерійський батальйон Естонії відповідно до планів, окреслених Центром оборонних інвестицій (RKIK).

Кармо Саар, керівник категорії авіаційних, морських і бойових машин RKIK, підтвердив, що завдяки цій нещодавній поставці загальна кількість гаубиць K9 Thunder в Естонії досягла 24. Крім того, Естонія очікує прибуття ще дванадцяти самохідних гаубиць K9 Thunder у найближчі роки разом із основними інструментами, запасними частинами та змінними стволами.

К9 «Грім», спочатку розроблений компанією Samsung Techwin, а зараз виробляється компанією Hanwha Land Systems, — це 155-мм гусенична самохідна броньована гаубиця з відомою історією. Її розробка почалася в 1989 році, а перший прототип пройшов випробування в 1996 році. Армія Республіки Корея офіційно взяла на озброєння K9 Thunder в 1999 році, і з тих пір вона була розгорнута в багатьох країнах, включаючи Фінляндію, Індію, Польщу, Єгипет, Австралію, Норвегію, та Естонію.

Після завершення модифікацій гаубиці K9 Kõu будуть інтегровані в естонський артилерійський батальйон
Після завершення модифікацій гаубиці K9 Kõu будуть інтегровані в естонський артилерійський батальйон

K9 Kõu має ті ж основні функції, що й K9 Thunder. Обидва оснащені 155-мм гарматою, здатною стріляти різними снарядами, включаючи стандартні 155-мм боєприпаси НАТО та ракетні снаряди з максимальною дальністю до 40 кілометрів. Автоматична система заряджання забезпечує швидку стрільбу до 6 пострілів на хвилину. Примітно, що обидві гаубиці можуть одночасно вести вогонь кількома снарядами, запускаючи три снаряди протягом 15 секунд, кожен з яких слідує за окремою траєкторією, щоб досягти цілі одночасно. Крім того, K9 Kõu оснащений 12,7-мм важким кулеметом для ближнього захисту.

K9 має суцільнозварний сталевий корпус і вежу з товщиною броні до 19 мм, що захищає від вогню стрілецької зброї та осколків артилерійських снарядів. Його екіпаж складається з п’яти осіб, включаючи командира, водія, навідника, помічника навідника і заряджаючого. K9 Kõu оснащений німецьким дизельним двигуном MTU потужністю 1000 кінських сил і гідропневматичною підвіскою, що забезпечує максимальну швидкість по шосе 65 км/год і максимальний запас ходу 480 кілометрів при бойовій вазі 47 тонн.

Обидва варіанти гаубиці K9 оснащені сучасними аксесуарами, такими як система ХБРЯ захисту, системи внутрішнього та зовнішнього зв’язку, система автоматичного керування вогнем. Вони також оснащені системою азимутального позиціонування Honeywell і системою підйому/опускання гармати з електроприводом, що підвищує точність і експлуатаційні можливості в різних сценаріях бою.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: