Іран розробляє нові крилаті ракети з дальністю ураження понад 1000 кілометрів

Підпишись на нас:

На тлі загострення напруженості в Індійському океані та нещодавніх заяв Пентагону щодо нібито атаки іранським безпілотником танкера державні ЗМІ Ірану повідомили про значне вдосконалення вогневої потужності ВМС країни.

Подробиці

Флот ВМС Ірану нещодавно отримав крилаті ракети великої дальності з дальністю ураження понад 1000 кілометрів.

Шахрам Ірані, головнокомандувач ВМС Ірану, підкреслив передові можливості нової крилатої ракети Talaeiyeh. Ця «розумна» ракета нібито здатна адаптувати свої цілі в середині польоту, що підкреслюється державними ЗМІ, повідомляє Reuters.

Адмірал Ірані повідомив, що разом із цими крилатими ракетами ВМС також отримали розвідувальні гелікоптери, безпілотники вітчизняного виробництва та крилаті ракети морського базування, розширюючи морський наступальний потенціал Ірану.

Конкретна доставка цих ракет була здійснена на військово-морську базу, розташовану в Конараку, південному іранському порту, розташованому на південний схід від Тегерана, зміцнюючи військово-морську присутність Ірану в регіоні.

Іран стверджує, що володіє різноманітним арсеналом ракет із радіусом дії до 2000 кілометрів, здатних досягти противників, таких як Ізраїль та американські бази в околицях. Проте незалежна перевірка цих тверджень залишається проблемою, оскільки в історії Тегерана є випадки перебільшення його військового потенціалу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: