ЗСУ почнуть у 2024 році випробовувати посилені штучним інтелектом САУ Caesar

Підпишись на нас:

У 2024 році українські Збройні Сили (ЗСУ) можуть провести випробування самохідної артилерійської установки (САУ) Caesar із вбудованим штучним інтелектом. Експерти Defense Express повідомляють, що успішні тести дадуть змогу застосувати технологію на інших артустановках з метою зменшення витрати снарядів на 30%.

Подробиці

Згідно із заявою заступника міністра оборони України генерал-лейтенанта Івана Гаврилюка, ЗСУ висловили інтерес до придбання нових САУ Caesar, обладнаних штучним інтелектом. Перші випробування технології на французьких гарматах уже проведені і показали успішні результати.

Оновлене ПЗ буде використовуватися в системі управління вогнем для розрахунку балістичної траєкторії з урахуванням даних про навколишню ситуацію, можливо, з використанням інформації від дронів. Якщо технологія виявить свою ефективність, її можуть поширити на інші артустановки ЗСУ. Передбачається, що використання штучного інтелекту дасть змогу знизити витрати боєприпасів на рівні 30%.

Системи Caesar надходять в Україну з травня 2022 року. Ця техніка покликана зіграти ключову роль у підтримці оборони країни, надаючи сучасні можливості артилерії з впровадженням ШІ.

Експерти також відзначають створення “коаліції з артилерії”, яка може підтримати нові розробки і забезпечити ЗСУ сучасним озброєнням.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: