Угорщина похвалилася «найкращим танком у Європі»

Підпишись на нас:

Армія Угорщини поповнила номенклатуру бронетанкових частин новим Leopard 2A7HUN, який уже встигли охрестити кращим у Європі. Також збройні сили східноєвропейської країни “приросли” машиною техзахисту Wisent 2 і самохідним мостом Leguan 2HUN, інформує Defence 24.

Подробиці

Офіційний Будапешт підписав контракт із владою ФРН на закупівлю новітньої модифікації Leopard 2 і перерахованої вище допоміжної техніки у 2018 році. Сума угоди засекречена, проте експерти вважають, що йдеться про €1,6-1,8 млрд.

Угорщина похвалилася «найкращим танком у Європі»

Зазначений танк позиціонується як машина, що забезпечує Угорщині “технологічний прорив”. Заявлено, що Leopard 2A7HUN легко впорається як з радянськими Т-72М1, так і зі своїми прямими попередниками завдяки використанню основного озброєння у вигляді гладкоствольної 120-мм гармати Rh120 L/55, універсального 7,62-мм кулемета FN MAG і модуля deFNder з багатоствольним 12,7-мм кулеметом M2.

Силова установка новинки представлена 1500-сильним двигуном MTU MB 873 Ka-501, здатним розганяти 66-тонний танк на швидкості до 70 км/год. включно.

Угорщина похвалилася «найкращим танком у Європі»

Угорська адаптація Leopard 2A7 HUN має посилене бронювання, зокрема на даху і люках, та оснащена кардинально новою системою управління вогнем, яка “заточена” на автоматичне відстеження цілей із застосуванням тепловізійної камери.

Голова Міноборони Угорщини Крістоф Шалай зазначив, що замовлена версія Leopard 2A7HUN технологічно перевершує навіть машини, що застосовуються німецьким Бундесвером.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: