Українські військові спростували заяву росіян про знищення всіх танків Stridsvagn 122 на Лиманському напрямі

Підпишись на нас:

Представники української 21-ї ОМБр спростували заяви низки російських тг-каналів про знищення всіх танків Stridsvagn 122 на Лиманській ділянці бойових дій, інформує ТСН.

Подробиці

За словами опитаних журналістами військових, втрати дійсно є, але не в такій кількості, як заявляють російські пропагандисти. Співрозмовники інформагентства пояснили, що шведська версія Leopard 2 A5 має відмінну мобільність і вражаючу ефективність, особливо в нічний час доби. Велика маса ніяк не впливає на рухливість Stridsvagn 122.

Українські військові спростували заяву росіян про знищення всіх танків Stridsvagn 122 на Лиманському напрямі

Українські екіпажі серед переваг шведської машини назвали відсутність необхідності в попередньому розігріві двигуна, наявність потужних нічних прицілів і здатність більш швидкого, порівняно з супротивником, виявлення цілі та її ураження.

Зазначається, що росіяни намагаються ухилятися від зіткнень зі Stridsvagn 122 та іншими західними танками. Серед переваг шведської техніки названо швидку заміну гусениць, потужний двигун на 1500 “конячок” і високу захищеність, що дає змогу екіпажу вижити навіть під час прямих влучень.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: