Ідеальний автомобіль для паралельного паркування існував ще в 1950-х

Підпишись на нас:

Так зване паралельне паркування, коли машина займає місце вздовж бордюру, неприємна подія для багатьох водіїв, якої вони намагаються уникати. Одна з головних причин – страх пошкодити фарбу на легкосплавних колісних дисках. Але, як виявилося, спосіб вирішити цю проблему придумали і використовували ще в 50-х роках минулого століття. І назвалося це пристосування “щуп бордюру”.

Подробиці

Інформацію про нього розкрили журналісти чеського порталу “Auto”. Як виявилося, лайфхак, як не допустити пошкодження колісних дисків і нижньої частини кузова машини, з’явився ще 70 років тому і давав змогу ідеально запаркувати машину паралельно бордюру без сторонньої допомоги.

Лякає паралельне паркування? Ідеальний помічник для неї існував ще в 1950-х

У 50-х на американських автомобілях стали з’являтися спеціальні металеві троси з пружиною, які врізалися в бордюр щойно крило автомобіля опинялося в небезпечній близькості до його поверхні.

Пружина не давала “системі” зламатися, і щойно машина від’їжджала від перешкоди, вона поверталася до початкової форми.

Як правило, щуп бордюру монтували в районі передніх коліс, але деякі використовували його і ззаду.

Лякає паралельне паркування? Ідеальний помічник для неї існував ще в 1950-х

У сучасному світі існувало кілька спроб відтворити таку систему на новий лад із використанням електроніки. В основі розробок, які так і не дісталися оформлення патенту, лежали оптичні датчики, що виявляють небезпечно близьку перешкоду.

Через блок управління система повідомляла водієві положення машини і точну відстань до бордюру, тим самим попереджаючи про можливе зіткнення колеса з бетонним виступом. Але з певних причин жодна з таких опцій так і не побачила світ на жодному серійному автомобілі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: