Фінляндія робить мости з танків Leopard, які могла б передати Україні

Підпишись на нас:

Стало відомо, що уряд Фінляндії вирішив модернізувати танки Leopard 2A4 на самохідні мости на гусеничному ходу Leguan. Про це стало відомо завдяки заяві компанії Patria, яка і отримала новий контракт від Командування тилу Сил оборони Фінляндії. Нові мости будуть отримані Фінляндією в 2026-2028 роках.

Фінляндія робить мости з танків Leopard, які могла б передати Україні

Уряд Фінляндії виділив на даний проєкт 23,6 мільйонів євро. Це не перше замовлення і вже аналогічний досвід країна має в 2005-2008 роках та в 2018-2022 роках.

Для того, щоб виготовити мости потрібні танки Leopard 2A4, які країна буде брати з власних складів. Мост Leguan за своїми характеристиками може розгортати або один 26-метровий міст, або ж два 12-метрові.

Дивно те, що маючи такого агресивного сусіда, котрий постійно погрожує та провокує, витрачати танки на мости, які будуть виготовлені через декілька років.

Відомо, що збройні сили Фінляндії мають на зберіганні 100 танків Leopard 2A4, в стройових частинах використовуються 100 танків Leopard 2A6, інженерні війська мають 9 самохідних мостів SISU Leguan.

1 коментар

  1. Якщо роблять мости, значить планують їх десь ставити.
    А мости потрібні більше для наступу і переправ ніж для оборони.
    Тому це гарні новини.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: