ШІ спрогнозував, як будуть виглядати українські автомобілі ЛуАз, ЗАЗ, КрАЗ і ЛАЗ через 100 років

Підпишись на нас:

Нещодавно за допомогою штучного інтелекту створено автомобілі майбутнього від українських марок. Який вигляд матимуть вітчизняні автівки через років 100? У мережі зявився чат-бот ChatGPT, що задовольнить цікавість найдопитлівиших українців. Зацікавлені водії вирішили протестувати чат-бот для дизайнерів зі штучним інтелектом MidjourneyBot. 

Скористатися такою можливістю можна у соціальній мережі Discord. Багато дизайнерів у всьому світі використовують платформу для створення логотипів, банерів чи зображень. Щоб чат-бот виконав завдання чітко, йому треба його деталізувати. Якщо є можливість, то можна загрузити зображення, а чат-бот його унікалізує. Тому чат-боту було дано завдання створити футуристичні образи вітчизняних автомобілів – ЗАЗ, ЛАЗ, ЛуАЗ і КрАЗ.

 Далі в репортажу представлено результат. Але варто наголосити, що розібратися в зображенях легендарних українських авто здатний не кожен, а лише затяті автолюбителі. 

ЛуАз

Як будуть виглядати українські марки автомобілів через 100 років

У майбутньому такий вигляд можуть мати позашляховики. Результат є надто футуристичним, але не виключення, що він є реалістичним. Швидкість авто є  невеликою, тому ймовірно така аеродинамічна форма дозволить розвивати високі швидкості. 

ЗАЗ

Як будуть виглядати українські марки автомобілів через 100 років

Цікаво, що чат-боту не ставили завдання створити  військовий дизайн машини, проте штучний інтелект відчуває, що Україні це потрібно. Авто має цікаве дизайнерське рішення на даху. Ймовірно, там може розташовуватися ПТРК “Стугна” або лазерне наведення HIMARS.

КрАЗ

Як будуть виглядати українські марки автомобілів через 100 років

Для цієї марки військовий дизайн не є випадковістю, адже автозавод КрАЗ випускає військову техніку для фронту. Впізнати кременчуцький бренд можна по решітці радіатора та прямокутним вікнам.

ЛАЗ

Як будуть виглядати українські марки автомобілів через 100 років

Автобус майбутнього матиме низький кліренс, що обнадією українців в те, що штучний інтелект передбачає відновлення проєкту “Велике будівництво”. Цікаво, що автобус майбутнього матиме можливість безпілотного керування. Проте над аеродинамікою та формою транспортного засобу ще варто попрацювати.

3 КОМЕНТАРІ

  1. А чего в будущем,что нельзя это сделать сейчас,двигатель купить у немцев годовую у японцев.

  2. Я думаю они будут выглядеть как Таврия или Део, но зато фары светодиодные будут, и возможно електро-стеклоподьемники на задних дверях!

  3. А ці заводи в даний час ще є заводами,спроможними щось випустити???Як себе почуває ЛАЗ,ЛуАЗ,та і КрАЗ чи ЗАЗ?Або БОГДАН таБАЗ,чи інші?Це зараз,а через 100 років…

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: