Suzuki відмовилась передати Toyota технології створення популярного позашляховика і хетчбека

Підпишись на нас:

Компанії Toyota і Suzuki активно обмінюються технологіями і платформами, про що красномовно свідчить кілька проектів цих автовиробників. Наприклад, в Європі Toyota RAV4 пропонується в тому числі як Suzuki Across, тоді як Suzuki Baleno в Азії доступний і під ім’ям Toyota Glanza.

Подробиці

З огляду на таку тісну кооперацію двох автомобільних брендів було б логічно, якби Toyota запозичила у Suzuki низку її бестселерів, включно з рамним позашляховиком Jimny і хетчбеком Swift. І нещодавно про такі наміри стало відомо в пресі. Але, як з’ясувалося напередодні, чекати такого розвитку подій не варто.

За інформацією видання “Motor1”, у Suzuki висловили стійке небажання ділитися з “Тойотою” двома цими моделями, посилаючись на їхню невід’ємну роль у ДНК компанії. Керівництво набагато меншого бренду побоюється, що культовий статус Jimny і Swift буде розмито, якщо на них приклеять шильдки Toyota.

Ось як прокоментував такі наміри партнерів представник Suzuki:

“Це все одно, що попросити Toyota дозволити нам скористатися фірмовими емблемами Land Cruiser. Моделі, які лежать в основі нашого бренду, не призначені для спільного використання. І обидві компанії повинні це поважати”.

Джерело стверджує, що Toyota виявляла великий інтерес до “інженерного значення” Jimny, розглядаючи його як більш доступну альтернативу своїм позашляховикам.

Крім того, в якості донора для однієї з новинок цієї компанії активно розглядався хетчбек Swift, але “тойотівці” не отримали дозвіл навіть на нього.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: