Експерти розповіли, про які несправності свідчить колір диму з вихлопної труби

Підпишись на нас:

Визначити характер поломки силового агрегату можна за кольором диму, який йде з вихлопної труби. Як це зробити, розповіли експерти.

Подробиці

Дим, що виходить із вихлопної труби, може бути різних відтінків. Наприклад, білим. Його ще часто плутають із водяною парою, яка є природним побічним продуктом роботи ДВЗ. Як правило, білий дим можна побачити під час високої вологості повітря і перепаду температур. І це для машини вважається нормою. Але якщо білий дим активно виділяється під час роботи вже прогрітого мотора, то це може бути результатом підгорілого антифризу. Значить в блоці циліндрів є мікротріщини або пробита прокладка головки.

Якщо з труби йде синій дим, то це свідчить про згоряння моторного масла. Одночасно з цим може спостерігатися сильний масложор. У цьому разі причиною може стати знос деталей поршневої групи або маслознімних ковпачків. У турбомоторів це свідчить про “смерть” підшипників нагнітача. А ось чорний дим є прямою ознакою перезбагачення паливної суміші. Причиною цього може стати негерметичність паливних форсунок.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: