Росія постачає нові модернізовані танки Т-72Б3 і Т-90М для негайного використання в Україні

Підпишись на нас:

У нещодавньому повідомленні російської державної оборонної компанії «РОСТЕК» стало відомо, що фірма завершила два нових контракти для Міністерства оборони Росії. Ці контракти передбачають поставку модернізованих версій Т-72Б3 і Т-90М, які вже відправлені у війська для негайного розгортання в Україні.

Подробиці

Ця подія підкреслює здатність Росії продовжувати виробництво та модернізацію військової техніки та танків, незважаючи на економічні санкції через триваючу повномасштабну війну в Україні. Модернізація танків Т-72Б3 і Т-90М  є особливою, оскільки там проведені вдосконалення на основі бойового досвіду, отриманого в Україні. Очікується, що ці вдосконалення підвищать продуктивність і ефективність цих танків в активних бойових сценаріях.

У повномасштабній війні в Україні Т-72Б3 і Т-90М виявилися найбільш широко використовуваними танками в російському арсеналі.

Т-72Б3, модернізована версія класичного Т-72, ​​користується особливою перевагою за баланс вогневої потужності, захисту та мобільності. Він має модернізовану броню, вдосконалений двигун і вдосконалені системи керування вогнем. Цей танк відіграв важливу роль у наземній підтримці та веденні прямих бойових дій.

Т-90М оснащений найсучаснішими системами захисту, включаючи реактивну броню та складні засоби електронної боротьби. Також такну повинні підвищити вогневу міць завдяки вдосконаленій основній гарматі та типам боєприпасів, що забезпечують більшу ефективність проти низки цілей.

Одним із ключових оновлень для танків є додавання «кліток-вловлювачів» або рейок. Ця надбудова, встановлена ​​на зовнішній частині танків, спеціально розроблена для зниження ефективності протитанкових керованих ракет (ПТРК) і реактивних гранатометів (РПГ), які є загальною загрозою в сучасних бойових сценаріях. Клітка порушує ефективність роботи цієї зброї, викликаючи її передчасну детонацію, тим самим зменшуючи її вплив на основну броню танка.

На додаток до обойми, танки були оснащені новою технологією броні. Вона включає композитну броню та панелі реактивної броні, які повинні забезпечити кращий захист як від проникаючих засобів кінетичної енергії, так і від осколково-фугасних протитанкових (HEAT) снарядів. Модернізована броня повинна забезпечити кращий захист від атак згори, типового вектора атаки для безпілотників і баражуючих-боєприпасів.

Можливо, найбільш помітним є те, що ці танки були оснащені передовими системами боротьби з безпілотниками. Ці системи призначені для виявлення, відстеження та знешкодження безпілотних літальних апаратів (БПЛА). Використовуючи поєднання засобів радіолокації, радіоелектронної боротьби та стрільби прямою наводкою, ці системи боротьби з безпілотниками можуть перешкоджати польоту або знищувати повітряні загрози.

2 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: