Бачить крізь стіни на відстані 10 км: ЗСУ отримають новітню систему спостереження

Підпишись на нас:

Система ситуаційної обізнаності для бронетехніки вже невдовзі з’явиться на озброєнні в ЗСУ. Про це стало відомо завдяки соціальній мережі LinkedIn, де оборонна компанія Vegvisir повідомила про угоду між ними та Україною щодо постачання нашій державі системи Vegvisir Core.

Бачить крізь стіни на відстані 10 км: ЗСУ отримають новітню систему спостереженняЄдине, що відомо стосовно даної угоди – це час постачання. За офіційною інформацією вже в 2024 році система Vegvisir Core стане на озброєння ЗСУ.

Система Vegvisir Core належить розробці естонсько-хорватських майстрів. Головна місія системи – огляд крізь броню техніки противника, наприклад, танків, бронетранспортерів, бойових машин піхоти та іншої бронетехніки.

Бачить крізь стіни на відстані 10 км: ЗСУ отримають новітню систему спостереження

Це новітня розробка, адже про її появу стало відомо лише на початку 2022 року. За основу Vegvisir Core взято різноманітні датчики та системи, що будуть демонструвати на моніторі ситуацію про техніку, що знаходиться навіть на відстані 10 км від системи.

За словами компанії система Vegvisir Core матиме простий та зрозумілий інтерфейс. Система буде надавати інформацію про місця перебування як дружніх, так і ворожих підрозділів на полі бою.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: