Що з ППО: чому російська ракета перетнула кордон з Польщею

Підпишись на нас:

Масований ракетний обстріл України росією минув не без порушення повітряного простору іншої країни. В п’ятницю, 29 грудня 2023 року, російська ракета Х-101 чи Х-22 впала на території Польщі.

Найбільше, що дивує в цій ситуації, так це те, чому польське ППО не знищило ціль. Цим питанням задаються і поляки, котрі платять чималі податки у воєнний фонд.

Звісно, що польські ЗМІ пояснюють інцидент тим, що жодна ППО на 100% не ідеальна. І що зенітно-ракетні комплекси, особливо у випадку з Польщею – це засіб для прикриття в першу чергу важливої військової та критичної інфраструктури.

Тому в Польщі зараз обговорюють питання встановлення усіх наявних ЗРК на кордоні з Україною. Наразі навіть відомо про замовлення 46 польсько-британських ЗРК Narew на суму 8 мільярдів доларів.

Проблема з обороною повітряного простору в тому, що перед тим, як збити ціль, її потрібно виявити, а саме це є проблемою для поляків. За словами експертів, Польща лише через рік зможе розгорнути перший дивізіон із аеростатами радіолокаційного дозору.

Для того, щоб винищувачі F-16 могли виходити на патрулювання, потрібні
власні «повітряні танкери», а їх в польських ВПС теж немає.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: