Не заправляйтесь «до повного»: чому це небезпечно

Підпишись на нас:

Заливати паливо в бак це справа не з простих. Особливо так здається новачкам в цій справі. Щоб не трапилось казусів потрібно дотримуватись деяких правил.

Заправний пістолет та горловина бака

Відсічний клапан має датчик, який припиняє подачу пального, коли рідина торкнеться кінчика заправного пістолета. Бак вважається повним, коли пістолет виконав одну дію. Інколи водії намагаються обдурити систему та ще раз «зтрусити» пальне з клапана. Тому це може принести деякі незручності як для водіям, так і для АЗС.

Чому не бажано переливати

Більшість авто має систему, що відповідає за збирання парів пального з бака, їх накопичення та знешкодження. Тому переливання палива викликає несправність і це вважаєте не економічним.

Коли в баку з’являється багато бензину, то він може потрапити у трубки системи вентиляції бака і до самого вугільного фільтра. У кращому випадку це просто викличе помилку і на панелі приладів загориться Chek Engine. Але може призвести до інших неприємностей – наприклад, падіння потужності двигуна або деформації бака, який роздується від парів.

Фактор температури

Не заправляйтесь під час мінусової температури. Під час морозу рідина зменшується в об’ємі, а під час тепла – воно немає куди подітись.

Пожежна безпека

Не намагайтесь заправитись на повну, адже витікання пального може спровокувати пожежу. Найскладніша ситуація буває влітку.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: