Унікальний компактвен від Zeekr сфотографували на тестах у Китаї

Підпишись на нас:

Марка Zeekr, що входить до холдингу Geely, тестує на китайських дорогах новий компактвен. Як пише видання Car News China, яке опублікувало шпигунські знімки прототипу, ця модель стане серійним втіленням торішнього концепту M-Vision. Уже наступного року новинка має поповнити парк американського сервісу роботаксі Waymo, що належить холдингу Alphabet (раніше – Google).

Подробиці

  • Компактвен завдовжки близько 4,6 метра обкатують у маскуванні. При цьому камуфляж дає змогу розгледіти окремі елементи, включно зі світловою смугою, розташованою між фарами і кромкою короткого капота. Деталь із власним ім’ям Zeekr Stargate вперше з’явилася на новому седані з індексом 007. Вона складається з 1711 окремих світлодіодів і має персоналізовані налаштування. У Zeekr кажуть, що розробка цього елемента світлотехніки коштувала понад 1 мільярд юанів (понад 140 тисяч доларів).
  • Наразі модель відома під внутрішньозаводським позначенням CM2E. В її основі лежить платформа SEA-M – один із різновидів Sustainable Experience Architecture, різні версії якої використовуються в автомобілях Volvo, Polestar, Ji Yue, Smart, Lotus і Radar. Компактвен має короткі звіси і зсувні двері з двох сторін. На тестовому прототипі відсутні багато датчиків системи автопілотування, які були у концепту M-Vision. Найімовірніше, це означає, що Zeekr випробовує варіант не для Waymo, а для китайського ринку, де машину продаватимуть у більш традиційному форматі – з кермом і педалями.
  • Технічні дані Zeekr CM2E поки що не розкрито. За попередньою інформацією, компактвен отримає електромотор VREMT (одного з дочірніх підприємств Geely) і батарею, розроблену спільно з CATL.

Передсерійний компактвен Zeekr для американського роботаксі сфотографували на тестах у Китаї

Останньою на сьогоднішній день новинкою Zeekr є седан 007, що надійшов у продаж раніше в цьому місяці. Чотиридверка претендує на рекорд за швидкістю зарядки: енергозапас, якого вистачить на 610 кілометрів пробігу, можна відновити всього за 15 хвилин.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: