У відправлених в Україну танків Leopard 2 проблеми з ремонтом

Підпишись на нас:

Після передачі Німеччиною 18 сучасних бойових танків Leopard 2A6 Україні в березні 2023 року в рамках допомоги проти російської агресії, звіти показують, що тривалий період ремонту перешкоджає їх швидкому поверненню в бойову готовність.

Подробиці

Згідно зі звітом, бюджетний експерт Партії зелених Себастьян Шефер разом із міністром оборони Борисом Пісторіусом відвідали промисловий ремонтний центр у Литві перед Різдвом, щоб оцінити ситуацію з ремонтом. У листах, адресованих залученим оборонним компаніям Rheinmetall і Krauss-Maffei Wegmann (KMW), Шефер висловив занепокоєння щодо погіршення експлуатаційного стану поставлених українських танків.

Доставлені для посилення оборони України від російського вторгнення, танки зазнали бойових пошкоджень і значного зносу внаслідок експлуатації. Сподівання на те, що ці сучасні танки можуть полегшити українські стратегічні наступальні дії з метою проникнення на укріплені російські лінії, не виправдалися.

Подовження тривалості ремонту після бойових зіткнень є актуальною проблемою, яка частково пояснюється нестачею відповідних запасних частин. Шефер закликає до швидких дій для покращення постачання запасних частин і розглядає можливість підвищення кваліфікації механіків або надання інструкцій з ремонту, щоб зменшити збитки, спричинені спробами ремонту в Україні.

Ставлячи під сумнів необхідність транспортування несправних танків до Литви для технічного обслуговування, Шефер наголошує на необхідності створення ремонтних можливостей в Україні для складних систем Leopard 2.

Шефер наголошує на необхідності розширення підтримки України на тлі можливого скорочення допомоги з боку США. Він стверджує, що Німеччина повинна збільшити свої внески, і виступає за поставку крилатих ракет великої дальності Taurus зі складу Бундесверу для зміцнення оборони України від путінських військ.

Литва довела себе як надійний партнер для політичного та військового співробітництва з Німеччиною, а ось у проектах військового співробітництва, щодо ремонту систем озброєння для України в Польщі та Словаччині спостерігаються проблеми.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: