Як відбувається процес автовикупу

Підпишись на нас:

Нерідко трапляються ситуації, коли потрібно терміново продати свій автомобіль. І при цьому ще хочеться не надто втратити у ціні. Але знайти покупця за кілька днів – важко. Адже для цього ще й потрібно привести у належний вигляд авто, зробити красиві фото і опублікувати оголошення на спеціальних ресурсах.

У таких випадках актуальним стане автовикуп, який дає змогу за один-два дні продати транспортний засіб практично без зусиль.

Що таке автовикуп

Викуп авто – послуга, яку надають спеціалізовані компанії, передбачає покупку вашого транспортного засобу протягом короткого часу. При цьому вартість машини буде лише дещо нижчою за ринкову (буквально на 5-10%), зате автовласнику не потрібно буде нічого робити. Достатньо зв’язатися з менеджерами або залишити заявку на сайті компанії, в якій необхідно вказати марку, модель, рік випуску та бажано додати фото автомобіля. Це перший етап процедури автовикупу.

Подальші кроки викупу авто

Залишену на сайті заявку розглядають співробітники компанії та попередньо оцінюють її вартість. Ціна авто формується на основі його даних, а також враховується:

  • пробіг та об’єм двигуна;
  • технічний стан;
  • стан кузова та салону.

Після оцінки співробітники компанії зв’язуються із власником автомобіля, і якщо його влаштовує ціна, автовикуп переходить до наступного етапу – огляд та діагностика автомобіля.

Як проходить діагностика автомобіля

Перевага автовикупу в тому, що всі процедури бере на себе компанія, яка надає такі послуги. Діагностику технічного стану транспортного засобу організовує вона.

У обумовлений час власник автомобіля приїжджає на СТО, де професійні майстри матимуть змогу ретельно перевірити транспортний засіб, адже це важливо для підтвердження його вартості.

Завершальний етап – переоформлення документів та розрахунок

Автовикуп – послуга, що надається офіційно, тому останнім етапом є переоформлення документів на авто у ТСЦ. Оплату всіх послуг, зокрема податків, також бере на себе компанія. Після того, як машина переходить у її володіння, проводиться розрахунок.

Для автовласників викуп їх автомобілів протягом кількох днів – зручний варіант, оскільки не потрібно займатися пошуком покупців, витрачати час на підготовчі етапи продажу. Достатньо залишити заявку, дочекатися відповіді та продати машину швидко і без зусиль.

Як вибрати компанію для автовикупу

Процедура викупу автомобіля – порівняно нескладна, але важливо вибрати відповідальну компанію із репутацією на ринку. Це потрібно для того, щоб жоден з етапів не затягнувся, оцінка вартості була реальною, а сам продаж – оперативним та вигідним. І головне – все має бути офіційно.

Оптимально, якщо компанія займається викупом автомобілів і в хорошому технічному стані, і після ДТП, поломок, оскільки займатися їх продажем ще складніше.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: