Фінські військові замовляють більше броньованих машин Patria 6×6

Підпишись на нас:

Сили оборони Фінляндії скористалися додатковим правом придбання згідно з угодою, підписаною в червні 2023 року з Patria. Для армії було придбано додатково 40 броньованих машин Patria 6×6. Початкова угода охоплювала 91 автомобіль.

Подробиці

Ця закупівля є частиною багатонаціональної програми Common Armored Vehicle System (CAVS), яка охоплює не лише Фінляндію, а й Латвію, Швецію та Німеччину. Початок поставок відбувся у 2023 році до Швеції, а до Латвії з 2021 року.

Юссі Ярвінен, виконавчий віце-президент Фінляндського підрозділу Patria, підкреслив безперебійну співпрацю між націями та Patria, з початку програми наприкінці 2020 року.

Patria 6×6 має бойову масу приблизно 26 тонн. Мобільність автомобіля забезпечується дизельним двигуном з високим співвідношенням потужності до ваги, що дозволяє йому розвивати швидкість понад 100 км/год на дорозі. Маючи запас ходу приблизно 600 км по дорозі, Patria 6×6 може долати значні відстані без дозаправки.

Машина оснащена системами балістичного та протимінного захисту. Конкретні деталі рівнів бронезахисту та специфікації можуть відрізнятися залежно від вибраного варіанту та конфігурації.

З точки зору озброєння та систем зброї, Patria 6×6 пропонує велику гнучкість. Його можна оснастити різними варіантами зброї відповідно до вимог конкретної місії. Звичайні варіанти озброєння включають дистанційно керовану бойову станцію, кулемет, автоматичну гармату, протитанкові керовані ракети та іншу зенітну або протипіхотну зброю. Фактичне озброєння, що встановлюється, залежать від специфікацій замовника.

Завдяки своїй модульній конструкції Patria 6×6 може бути легко налаштована для виконання різних ролей і місій. Він служить, серед іншого, бронетранспортером (БТР), командним транспортним засобом, розвідувальним транспортним засобом або озброєнням.

Комунікаційні системи транспортного засобу можна інтегрувати з різними системами зв’язку, командування, управління, комп’ютерів, розвідки, спостереження та розвідки (C4ISR) для покращення ситуаційної обізнаності та взаємодії.

Першу партію техніки передали бригаді «Пори», де на початку 2024 року планується розпочати підготовку військовозобов’язаних до експлуатації техніки.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: