Війна в Україні сформувала шалений попит: BAE Systems відновить виробництво гаубиці M777

Підпишись на нас:

BAE Systems готується до відновлення виробництва компонентів для гаубиць M777. Цей крок, викликаний сплеском попиту на цю артилерійську одиницю після її видатної ефективності під час повномасштабної війни в Україні, згідно зі звітом Сільві Пфайфер для Financial Times.

Подробиці

Компанія BAE Systems підписала початкову угоду на суму 50 мільйонів доларів США з армією США для запуску нової програми, поки вони завершують деталі більш широкого контракту.

M777, вагою 4200 кг, на 41% легше за свою попередницю, гаубицю М198 вагою 7154 кг, багато в чому завдяки широкому використанню титану. Її гарматний ствол виконує роль буксирного стержня, а з’єднувальне кільце є продовженням дулового гальма.

M777 можна транспортувати за допомогою вертольота, транспортного літака, такого як Lockheed C-130 Hercules, або буксирувати транспортними засобами з пневматичними гальмами вагою понад 2,5 тонни. Мінімально необхідний екіпаж гармати було скорочено з дев’яти до п’яти (при нормі екіпажу в вісім чоловік). Однак швидкість стрільби знижується з мінімальною кількістю аварійного екіпажу. M777A1 і M777A2 можуть використовувати цифрову систему керування вогнем, подібну до тієї, що є на самохідних гаубицях M109A6 Paladin, яка забезпечує швидке розгортання за допомогою можливостей навігації, наведення та самостійне визначення місця розташування.

BAE відзначила значне зростання глобального інтересу до цієї зброї з боку країн Європи, Азії та Америки з початку повномасштабної війни в Україні. США, Канада та Австралія надали M777 Україні, де ця САУ довела високу ефективність проти російських військ. Наразі понад 1250 гаубиць M777 перебувають на озброєнні сухопутних сил Австралії, Канади, Колумбії, Індії, Саудівської Аравії, України та Сполучених Штатів. Вперше вони були використані у війні в Афганістані.

BAE очікує, що новий контракт і оновлена ​​виробнича лінія для компонентів призведуть до виконання багатьох попередніх замовлень на M777. Хоча первинне виробництво відбувається у Великобританії, збірка компонентів перенесена в США. Компанія має намір співпрацювати з постачальниками як у Великій Британії, так і в США для виробництва основних титанових конструкцій M777, які утворюють ядро ​​зброї, причому перші частини, як очікується, будуть поставлені в 2025 році. Цей контракт створює ідеальні умови для відновлення виробництва.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: