ЗСУ отримало 31 танк Abrams, але вони потребують модернізації: що не так

Підпишись на нас:

Вже понад 2 місяці українські захисники на полі бою використовують танки М1A1SA Abrams. Американська техніка не стала рушійною силою для вигнання ворога, адже кількість техніки складає 31 танк.

Звісно, що військові експерти та українські захисники вже побачили неідеальність танків М1A1SA Abrams. Про це для Forbes пише військовий аналітик Девід Екс.

ЗСУ отримало 31 танк Abrams, але вони потребують модернізації: що не так

Що ж стало проблемою та загрозою для американських М1A1SA Abrams? Звісно, що інженери не розраховували на застосування БПЛА, котрі можуть дуже близько підлетіти до танку та завдати по ньому удару.

Україна отримала Abrams версії М-1А1СА, які випускали в нульових роках. Це одні з найзахищеніших танків у світі, але все ж їх не можна назвати невразливими.

Як відомо, FPV-дрони стали найважливішою зброєю XXI століття, а тому потрібно шукати шляхи боротьби з ними. Снаряд безпілотника може уразити найтонші місця броні М-1: зверху та з боків.

«Почнімо з даху, він великий і дуже тонкий, близько 25 мм. FPV навіть зі старим протитанковим зарядом може пробити це місце та вбити або поранити танкістів. Може пошкодити різні електронні компоненти всередині башти або підпалити її та змусити екіпаж евакуюватися», — говорять експерти.

І все ж таки ЗСУ захищають танки від БПЛА: створюються каркаси, планки й динамічна броня, котра бере на себе всю силу удару.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: