Росія випустила по Україні північнокорейські балістичні ракети KN-23

Підпишись на нас:

Українське видання Defense Express опублікувало звіт, згідно з яким Росія застосувала північнокорейські балістичні ракети KN-23 під час масованих атак 29 грудня 2023 року по Запоріжжю, а 2 січня 2024 року – по Харкову.

Подробиці

В Defense Express отримали підтвердження від своїх джерел, які зібрали та проаналізовали уламки кількох ракет, використаних під час атаки на Харків 2 січня 2024 року, вказуючи саме на північнокорейську ракету KN-23.

Росія використовувала для масованих атак по Україні північнокорейські ракети KN-23 Росія використовувала для масованих атак по Україні північнокорейські ракети KN-23

У нещодавній офіційній заяві Вашингтона від 4 січня зазначалося використання Росією північнокорейських ракет без уточнення точного типу. Як повідомляє Білий дім, це вже другий випадок після атаки 29 грудня 2023 року, коли чергова північнокорейська балістична ракета впала в поле поблизу Запоріжжя.

Поточний аналіз фрагментів ракети показує значно менші пошкодження, ніж очікувалося, від KN-23, яка, як відомо, несе 500-кілограмову боєголовку, але в Defense Express посилаються на необхідність враховувати здійснення удару ракети по полю.

У листопаді південнокорейське агентство Renhap натякнуло на те, що Пхеньян потенційно постачає Москві тактичні ракети малої дальності, що викликало занепокоєння щодо такої співпраці.

Північнокорейська тактична ракетна система, відома як KN-23, схожа на російські системи «Іскандер» з орієнтовною дальністю близько 700 кілометрів.

KN-23, схожа на російські системи «Іскандер»

Розміри KN-23 оцінюються в 7,5 метра в довжину, 0,95 метра в діаметрі і загальну вагу 3415 кілограмів. Існування сучасних систем цілевказування залишається дискусійним. Існує обґрунтоване переконання, що конструкція KN-23 багато в чому запозичена з російських технологій, маючи схожість з ракетною системою 9М723 «Іскандер».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: