Литва придбала буксирувані міномети 120-MX2-SM: ефективна дальність стрільби 8 км

Підпишись на нас:

У рамках модернізації своїх артилерійських можливостей Збройні сили Литви додали нову серію 120-мм буксируваних мінометів Expal 120-MX2-SM. Ці міномети виробляє іспанська компанія EXPAL Systems, SA, і їх доставили в останні дні 2023 року, що свідчить про значне покращення можливостей Литви щодо ведення вогню з непрямого наведення. Литва оголосила про це 2 січня 2023 року.

Подробиці

Литва оголосила про придбання в Іспанії кількох буксируваних мінометів Expal 120-MX2-SM калібру 120 мм. Це придбання вартістю приблизно 9,8 мільйона євро включає мінометні системи та повний комплект запасних частин. Контракт було підписано восени 2022 року між Агентством оборонних матеріалів Міністерства національної оборони Литви та EXPAL Systems, SA.

Мінометна система Expal 120-MX2-SM відповідає стандартам НАТО, демонструючи свою надійність і сумісність з міжнародними військовими нормами. Відрізняється мобільністю та універсальністю, що підвищує вогневу міць і точність піхотних і артилерійських підрозділів. Ці функції мають вирішальне значення для адаптації до різноманітних тактичних вимог і забезпечення надійної непрямої вогневої підтримки на полі бою.

Ключовою особливістю нової оборонної техніки Литви є її ефективна дальність, яка досягає 8 кілометрів. Ця розширена дальність у поєднанні з її точністю робить мінометну систему Expal цікавим доповненням до Збройних сил Литви, підвищуючи їхні оперативні можливості та готовність у різних сценаріях бойових дій.

Система відповідає стандартам НАТО щодо озброєння. Крім 120 мм, Expal Systems випускає мінометні системи калібру 60 і 81 мм. Весь портфель боєприпасів компанії знаходиться на озброєнні в понад 35 країнах НАТО та союзників.

Слід зазначити, що поставки цього обладнання відставали від графіка, половина поставок запланована на кінець 2023 року.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: