Законопроєкт про розмитнення авто через “Дію” не набрав необхідної кількості голосів: названо причини

Підпишись на нас:

Здавалося б чудова ініціатива мала чекати автомобілістів – онлайн розмитнення, проте щось пішло не так. Не всі у захваті від нового правила, тому законопроєкт будуть допрацьовувати. 

Верховна Рада не ухвалила законопроєкти про розмитнення автомобілів через державну платформу “Дію”. Законопроєкт не набрав необхідної кількості голосів. З таким повідомленням виступив народний депутат Ярослав Железняк.

“Лише 212 слуг народу проголосували за законопроєкт №7466 про розмитнення авто в “Дії”” – говорить перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк. Також розглядалися зміни до Митного кодексу №7468 щодо зміни порядку реєстрації транспортних засобів, його підтримало лише 206 депутатів.

Таке рішення стало несподіваним, оскільки голова Мінцифри Михайло Федоров і голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев дали цим законопроєктам “зелене” світло. За словами нардепів, цифровізація зробить процес розмитнення авто більш прозорим і швидким. 

Також за допомогою онлайн розмитнення можна було б унеможливити будь-які корупційні схеми на митниці. 

Українські автодилери проти

В першу чергу законопроєкт про розмитнення авто через “Дію” розкритикувала Всеукраїнська асоціація автомобільних імпортерів і дилерів. За їх словами “ці зміни суперечать європейському законодавству та угоді про асоціацію з ЄС та зменшать надходження до держбюджету”.

Також всіх обурило нове правило, яке може сприяти ввезенню в Україну старіших авто.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: