ISW: Україна обходить російську ППО в окупованому Росією Криму

Підпишись на нас:

За минулий тиждень українські війська завдали численних ударів по російській військовій інфраструктурі в окупованому Росією Криму та «успішно вразили кілька цілей на півострові», йдеться у щоденному звіті ISW.

Подробиці

ISW повідомило з посиланням на пов’язаного з Кремлем російського мілітарі-блогера, що «українські війська завдають ударів, спрямованих на деградацію російської ППО над окупованим Кримом».

ISW не став оцінювати намір кампанії України. Однак у ньому повідомлялося, що українські удари влітку 2023 року «виштовхнули російський флот із західної частини Чорного моря. Це мало на меті знизити здатність російських військових використовувати Крим як базу для подальших наступальних операцій на півдні України».

5-6 січня російські джерела повідомили , що Україна завдала ударів по адміністративній будівлі на підконтрольній Росії авіабазі Саки в окупованому Росією Криму чотирма крилатими ракетами Storm Shadow. Командувач ВПС України Микола Олещук підтвердив удари по Саках, але не уточнив дати. Командир Олещук висловив вдячність українським льотчикам за успішну роботу.

У Головному управлінні військової розвідки (ГУР) України 6 січня повідомили , що ГУР, ВПС України та українські збройні сили провели «складну спецоперацію, під час якої було завдано ударів по позиціях російських РЛС на аеродромі Саки та складу техніки поблизу Гришине (60 км на північний схід від Євпаторії), 4-го січня».

4 січня ISW повідомила з посиланням на українських офіційних осіб, що українські сили також завдали ударів по радіолокаційній системі протиповітряної оборони та центру зв’язку в Євпаторії, який відповідає за координацію операцій російської протиповітряної оборони в окупованому Росією Криму, складах боєприпасів біля Первомайського (82 км на північ від Сімферополя) і російському командному пункту поблизу Севастополя.

Українські сили регулярно обстрілюють позиції російських військ у Криму, оскільки півострів та інші окуповані російськими військами території стали російськими військовими базами, які використовуються для подальшої агресії проти України.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: