Популярна в Україні марка Ford протестує 1973-сильний SuperVan 4

Підпишись на нас:

На цьогорічне міжнародне змагання на горі Пайкс-Пік Ford везе божевільний повністю електричний SuperVan 4, і ним керуватиме Ромен Дюма, рекордсмен Пайкс-Пік.

Подробиці

Цього року знаменита подія відзначатиметься в 101-й раз, і моделі Ford брали участь у всіх змаганнях Pikes Peak International Hill Climb з моменту її заснування, включно з Model Y, яка змагалася ще в 1916 році та встановила час 28 хвилин і 3 секунди.

Ford відкрив завісу над SuperVan 4 у середині 2022 року, щоб відсвяткувати запуск нового e-Transit. Прем’єра божевільного фургона відбулася на фестивалі швидкості в Гудвуді, де його керував Ромен Дюма. Він добре підійде для Пайкс-Пік, оскільки електричний силовий агрегат не відчуватиме жодних втрат потужності зі збільшенням висоти, на відміну від двигуна внутрішнього згоряння.

Загалом SuperVan 4 оснащено чотирма електродвигунами, які разом забезпечують надзвичайну потужність 1973 к.с. Очевидно, що електромобіль може розганятися до 100 км/год менш ніж за 2 секунди, і, хоча він не побореться за поточний рекорд Пайкс-Пік, він має бути здатний на дуже солідний час. Нинішній рекорд 7:57.148 був встановлений Дюма в 2018 році за кермом повністю електричного Volkswagen ID R Pikes Peak.

«Міжнародний підйом на пагорб Пайкс-Пік є ідеальною наступною зупинкою для Ford Performance і ідеальним місцем для поїздки на SuperVan 4, оскільки обидва мають довгу історію, яка розпалює уяву шанувальників гонок у всьому світі», — глобальний директор Ford. «Ефективні транспортні засоби», — сказав Марк Рашбрук. «Обидва зазнали еволюції з часом, і настав час взяти нашу технологію електромобілів і випробувати її на горах проти деяких із найвражаючих транспортних засобів у світі».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: