«Корисні» поради не дають зчищати лід із лобового скла: ці помилки робить кожен водій

Підпишись на нас:

Цьогорічна зима виявилася напрочуд сніжною і доволі морозною, а ще попереду цілих два місяці негоди. І ще невідомо, якою виявиться рання весна. Усі “принади” зими на собі вже встигли оцінити автомобілісти, яким крім снігових завалів регулярно доводиться ще боротися з обмерзанням лобового скла. Примітно те, що навіть у цьому банальному моменті чимало автовласників припускаються суттєвих помилок, які переважно пов’язані з сумнівними рекомендаціями.

Подробиці

Наприклад, існує думка, що розтопити лід на лобовому склі допомагає окріп. Ним можна як полити заледеніле скло, так і за допомогою пакета провести по всій поверхні, щоб лід пішов. Безумовно, льоду цим способом позбутися можна. Але ось проблема: через такий різкий перепад температури просто може не витримати саме скло і лопнути. Варто нагадати, що заміна лобової деталі в наші дні – це не найдоступніше задоволення, щоб так ризикувати.

Ви завжди зчищали лід із лобового скла неправильно: ці помилки робить кожен водій

Також на просторах інтернету часто можна зустріти пораду від “бувалих” автомобілістів скористатися незамерзаючою рідиною для скла. Безумовно, якогось ефекту домогтися вдасться. Але щоб розтопити лід повністю, доведеться вилити цілу каністру, та й то за сильних заморозків є ймовірність, що ця методика не спрацює. Таким чином, автомобіліст буде даремно витрачати кошти, оскільки омивальна рідина теж не найдоступніший засіб у наші дні.

Деякі автомобілісти відразу після запуску двигуна в машині беруться за скребок і починають з великим зусиллям зішкрібати лід, але при цьому останній залишається тонким шаром, а на самому склі додатково з’являються подряпини. До речі, ці самі подряпини спливуть пізніше в темний час доби, коли скло почне відблискувати від будь-якого штучного джерела світла, що зі свого боку позначиться на безпеці подальшого пересування на автомобілі.

Ви завжди зчищали лід із лобового скла неправильно: ці помилки робить кожен водій

Недосвідчені автолюбителі зі свого боку одразу ж після посадки в салон і запуску двигуна починають заливати скло рідиною для омивання і використовувати щітки склоочисника. У цьому разі йдеться про чергову дурну дію, яка призведе не до швидкого звільнення скла, а скоріше знову змусить автомобіліста витрачатися. Тепер уже на придбання нових двірників, адже старі просто перестануть добре справлятися зі своїм безпосереднім завданням.

Що ж стосується дійсно надійного і перевіреного способу швидко усунути лід з лобового скла, то це використання штатного обігрівача. Просто після запуску двигуна і через кілька хвилин після його роботи необхідно увімкнути грубку і обдув на мінімальних обертах направити на лобове скло. Далі лід поступово почне танути, і його набагато простіше буде усунути скребком без видимих фізичних зусиль. Двірники в такій ситуації використовувати не рекомендується, оскільки немає гарантії, що вгорі лобового скла лід вже розтане до цього часу і щітки не отримають пошкоджень.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: