Популярний в Україні Hyundai звинуватили в використанні дитячої праці на заводі

Підпишись на нас:

Згідно з одним дослідженням, опублікованим кілька років тому, корейський бренд має одні з наймолодших покупців, поступаючись лише Mazda та Volkswagen. Carmax виявив, що середнім покупцям Hyundai було трохи менше 38 років, у порівнянні з 47 для Cadillac, але це ніщо в порівнянні з віком людей, які будують ці Hyundai. Минулого року агентство Reuters виявило, що діти у віці 12 років працювали на заводі в Алабамі, який виробляв металеві панелі для кузова.

Подробиці

Це відкриття стало причиною великого збентеження для Hyundai, і цього тижня компанія повідомила акціонерам, що вона позбудеться контрольного пакету акцій опального заводу. Hyundai належало 72 відсотки компанії SMART Alabama LLC у Луверні, штат Алабама, яка постачає запчастини, що використовуються для виготовлення автомобілів і позашляховиків Hyundai, виготовлених на сусідньому автозаводі Hyundai у Монтгомері.

Генеральний директор Hyundai Джехун Чанг заявив у листі до акціонерів, що компанія провела перевірки 29 своїх постачальників запчастин в Алабамі і запевнена, що «зараз вона повністю відповідає трудовому законодавству щодо неповнолітніх».

Чанг підтвердив, що Hyundai наразі «перебуває в процесі відмови від своєї частки власності в SMART», але також пообіцяв, що працюватиме над збереженням робочих місць у сільській місцевості Люверна. Генеральний директор не розкрив, як Hyundai розпорядиться своєю часткою або коли це станеться.

Згідно із законодавством штатів США та Алабами, діти віком до 16 років не мають права працювати на промислових підприємствах, а будь-хто, хто працює на потенційно небезпечних роботах, включаючи керування машинами для штампування металу, має бути не молодше 18 років.

Але багато дітей, яких знайшли працюючими на заводах з виробництва запчастин в Алабамі, були завербовані сторонніми кадровими агентствами, які надали фальшиві документи, повідомляє Reuters.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: