Експерти знайшли причину поломки одного з найнадійніших двигунів в історії

Підпишись на нас:

Toyota 2GR входить до списку найнадійніших моторів за всю історію автопрому, але це зовсім не означає, що він не застрахований від поломок. YouTube-канал “Speedkar99” знайшов один із таких двигунів, який раніше стояв у Lexus ES 350. Фахівці спробували з’ясувати, що призвело до його виходу з ладу.

Подробиці

Блогери почали досліджувати 3,5-літровий V6 Toyota з використання бороскопа. Це дало змогу вивчити його без розбору. Під час огляду було виявлено, що впускні клапани мотора погнуті, і, можливо, зіткнулися з поршнями.

Блогери знайшли причину поломки одного з найнадійніших двигунів в історії

Після того, як було демонтовано клапанну кришку, у механіків з’явилася можливість отримати доступ до розподільного вала в зборі.

Деталі механізму виглядали потьмянілими, що натякало на те, що власник пропускав або ігнорував інтервали заміни мастила. Втім, навіть незважаючи на пробіг у 213 тисяч кілометрів, слідів серйозного зносу виявлено не було.

Блогери знайшли причину поломки одного з найнадійніших двигунів в історії

Знявши кришку ГРМ блогери побачили проблему, яка полягала у відсутності болтів на задній кулачковій шестерні впускного ряду.

Внаслідок цього дефекту розподільчий вал вийшов із фаз газорозподілу, і клапани почали стикатися з поршнями, після чого погнулися і залишилися у відкритому положенні.

Разом з ними пошкодження зазнали і самі головки поршнів. Водночас колінчастий вал машини зберігся в хорошому стані, якщо не брати до уваги дрібні подряпини на підшипниках.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: