Литва виділяє 200 мільйонів євро для підтримки України: будуть доставлені командно-штабні броньовані машини M577

Підпишись на нас:

Під час прес-конференції 10 січня президент Литви Гітанас Науседа оприлюднив новий пакет військової допомоги Україні на загальну суму 200 мільйонів євро. Допомога включає різні предмети, такі як боєприпаси, генератори та бронемашини командного пункту M577, як повідомляє “Українська правда”.

Подробиці

Президент Литви Науседа заявив:

«У січні ми знову забезпечимо Україну боєприпасами, генераторами та системами дистанційного підриву. У лютому ми відправимо бронетранспортери M577. Крім того, ми зобов’язуємося навчати українських солдатів і посилювати нашу співпрацю. Підписані сьогодні угоди між українським та литовським оборонними промисловцями є прикладом нашого міцного військового партнерства».

Науседа також підкреслив нещодавнє схвалення пакету довгострокової військової допомоги Україні на 200 мільйонів євро під час засідання Ради національної безпеки Литви. Крім того, Литва активно працює над створенням «коаліції з розмінування», щоб допомогти Україні в цьому починанні, у координації з іншими країнами-союзниками. Він підкреслив, що європейській оборонній промисловості необхідно прискорити реагування на складну безпекову ситуацію.

У відповідь президент України Володимир Зеленський підтвердив згоду на спільне виробництво протипілотної зброї, яка відповідає нагальній потребі на лінії зіткнення. У грудні 2023 року Україна вже отримала з Литви польову техніку, десятки тисяч сухих пайків, а також кілька мільйонів набоїв і тисячі патронів до переносних протитанкових гранатометів малої дальності.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: