Бєлгороду приготуватись: Росія представила 1,5-тонну бомбу ФАБ-1500-М54

Підпишись на нас:

Керовану авіаційну бомбу ФАБ-1500 з модулем управління УМПК російські пропагандисти показали під час демонстрації в оборонно-промисловому комплексі корпорації в Московській області. Делегація на чолі з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу представила керовану авіаційну бомбу ФАБ-1500-М54.

Подробиці

Ця авіабомба оснащена новим, розробленим спеціально для неї модулем УМПК, який відповідає за збільшення дальності польоту та точності наведення через супутник. Представлений на фотографіях модуль УМПК-1500 відрізняється від попередніх моделей, призначених для бомб вагових категорій 250/500. Він може похвалитися більшими крилами та новими поверхнями керування, щоб забезпечити збільшену дальність польоту при його вазі. Крім того, бомба була оснащена верхнім аеродинамічним обтічником круглої форми для покращення її аеродинамічних характеристик.

ФАБ-1500-54 — некерована фугасна авіаційна бомба зразка 1954 року. Вона важить 1550 кг, з них 675 кг — вибухівка Tonyl. Її призначення — вражати промислові, міські, портові та інші звичайні цілі при скиданні з висоти до 16 000 м на швидкості до 1 200 км/год. Схоже, російські військові мають намір використовувати ці нові боєприпаси для ураження укріплень і добре укріплених позицій українських військових на передовій.

ФАБ-1500-М54

Наразі конкретні відомості про дальність польоту та параметри запуску бомби залишаються невідомими. Проте фронтові бомбардувальники, такі як Су-34 і Су-24, швидше за все, будуть носіями, здатними нести одну авіабомбу на підфюзеляжному пілоні.

Росія розпочала роботи з адаптації модулів керування польотом для 1500-кг бомб на початку 2023 року. На початку вересня 2023 року з’явились повідомлення про перші спроби застосувати їх у бойових умовах.

Важливо відзначити, що російські авіаційні бомби, оснащені модулями УМПК, мають історію технічних проблем і збоїв, які раніше призводили до різних інцидентів, включаючи інцидент, коли бомби були помилково скинуті на російське місто Бєлгород, причому Росія спочатку заперечувала цю поділю та неправдиво звинувачуючи Україну.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: