Південна Корея успішно випробувала ракету, яку називають «вбивцею артилерії»

Підпишись на нас:

Нещодавно Південна Корея здійснила успішний випробувальний запуск модифікованої версії корейської тактичної ракети «земля-земля» KTSSM-I.

Подробиці

Випробування, яке відбулося 11 січня на полігоні в окрузі Теан, знаменує собою значний крок у поточних зусиллях країни з підвищення обороноздатності, зокрема у відповідь на потенційні загрози з боку Північної Кореї.

KTSSM-I

KTSSM — система зброї з балістичним наведенням, дальність дії якої перевищує 120 кілометрів. Примітно, що потужна боєголовка KTSSM дозволяє ефективно проникати в підземні цілі, надаючи армії Південної Кореї здатність нейтралізувати захищені артилерійські об’єкти, оснащені численними далекобійними гарматами.

Варіант KTSSM-I призначений для інтеграції у вітчизняну реактивну систему залпового вогню «Чунму». Ця розробка узгоджується зі стратегічним фокусом Південної Кореї на зміцненні своїх можливостей точного нанесення ударів, зокрема проти північнокорейської артилерії, захованої в підземних печерах.

KTSSM-I

Поштовхом до такого посилення став обстріл КНДР острова Йонпхьон у 2010 році, що призвело до трагічної втрати двох цивільних осіб і двох морських піхотинців.

Однією з примітних особливостей KTSSM-I є її здатність проникати в землю на кілька метрів, що дозволяє досягати та знешкоджувати приховані підземні цілі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: