Український броньований автомобіль, що виготовляють в Польщі: як виглядає модель Oncilla

Підпишись на нас:

Українські захисники отримали від Польщі колісні броньовики Oncilla. Але цікавим є те, що дана техніка дуже схожа на вітчизняний бронетранспортер «Дозор-Б». І це не просто збіг обставин, а реальність, адже Oncilla є повністю українською розробкою.

Розробка машини належить Харківському конструкторському бюро машинобудування. Наразі техніка на законних ліцензійних підставах випускається польським підприємством.
Броньовик Oncilla має безліч переваг перед своїми колегами: він легкий, компактний та місткий.

Український броньований автомобіль, що виготовляють в Польщі: як виглядає модель OncillaOncilla має рівень захисту із зовнішньою додатковою пасивною бронею (NATO Stanag 4569). Екіпаж і десант надійно захищені від стрілецької зброї 7,62 мм та уламків мін і снарядів. Також броньовик має подвійну протимінну підлогу.

Український броньований автомобіль, що виготовляють в Польщі: як виглядає модель Oncilla

Oncilla має економічний двигун KM Deutz BF 4M 1013FC на 190,5 к.с. або Iveco NEF 4 ENTC потужністю 209,5 к.с. з автоматичними коробками передач. Максимальний розгін автомобіля становить 120 км/год.

На броньовику є штатний кулемет калібру 12,7 мм. Кулеметник може як стояти в люці, так і сидіти на підвісному брезентовому сидінні.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: