На чиєму бензині ми їздимо: статистика постачання палива

Підпишись на нас:

У 2023 році до Українських АЗС бензин їхав з Румунії (25% від загального обсягу імпорту), Греції (22%), Польщї (21%) й країн Балтії (13%). Такою статистикою поділились в Консалтинговій групі «А-95».

З початку повномасштабного вторгнення саме Румунія має перше місце з постачання бензину в Україну. За минулий 2023 рік на український ринок з Румунії заїхало 310 тис.тонн пального. Логістика відбувалась автомобільним, залізничним і морським сполученням.

Польща зайняла друге місце по постачанню палива. За 2023 рік було завезено до 265 тис. тонн бензину. Переважна кількість палива транспортувалась залізницею, адже страйк поляків на пропускних пунктах завадив нормальній логістиці. З листопада ввезення бензину автомобільним транспортом із цього напрямку знизилося в середньому до 4,5 тис. тонн на місяць, хоча ще у вересні було 8,2 тис. т.

А імпорт з країн Балтії у 2023 році зменшилися на 13%. В минулому році було ввезено до 165,8 тис. тонн пального з країн Балтії.

У довоєнний 2021 рік основними постачальниками палива в Україну були Білорусь та Литва. На ці країни припадало 99% загального імпорту. Ця кількість палива займала 50% ринку, інша частина належала Кременчуцькому НПЗ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: