Швеція збільшить виробництво артилерійських боєприпасів калібру 155 мм для України

Підпишись на нас:

Норвезька міжнародна аерокосмічна та оборонна компанія Nammo підписала угоду зі Швецією про збільшення виробництва артилерійських боєприпасів у Швеції та постачання більшої кількості снарядів в Україну, повідомило Шведське управління оборонних матеріалів (FMV).

Подробиці

Євросоюз пообіцяв Україні 1 мільйон артилерійських снарядів до березня 2024 року, але наразі поставив лише 300 тисяч.

«Ми робимо наступний важливий крок для прискорення інвестицій у виробничі потужності галузі. Це скорочує терміни доставки, збільшує здатність підтримувати Україну та одночасно зміцнює безпеку постачання артилерійських боєприпасів у Швеції та скандинавському регіоні в довгостроковій перспективі», – сказав Йонас Лотсне, керівник відділу військової техніки FMV.

Угода також буде зосереджена на посиленні безпеки ланцюгів постачання артилерійських боєприпасів калібру 155 мм.

Угода підтримує ініціативу ЄС «Про підтримку виробництва боєприпасів», спрямовану на збільшення виробництва боєприпасів і ракет в союзі для зміцнення його обороноздатності. Остаточний варіант контракту, що фінансується спільно шведською державою та ЄС, буде розроблено, коли союз виділить кошти на перший квартал 2024 року.

Угода також є частиною підтримки Швецією України в умовах російсько-української війни. Інші північні країни, такі як Норвегія та Данія, також відправили артилерійські снаряди, щоб допомогти нашій країні.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: