7 ознак того, що акумулятор в автомобілі потребує заміни

Підпишись на нас:

Зима – справжній вбивця акумуляторів. Саме в цю пору року добре проявляються всі недоліки батарей, які вже відслужили своє і потребують заміни. Журналісти видання “Periodismodelmotor” розкрили сім симптомів того, що акумулятор автомобіля зношений і час замислитися про купівлю нового.

Машина не заводиться… або заводиться, але насилу

Перша і, мабуть, найочевидніша ознака того, що автомобільна батарея зношена і ось-ось завершить свій термін служби, полягає в тому, що запустити двигун з нею виявляється непросто.

Горить індикатор заряду батареї

Поява лампочки на приладовій панелі, що світиться і має вигляд акумулятора, може нести в собі відразу багато проблем. По-перше, це свідчить про те, що в електриці щось не так.

Крім очевидних складнощів з акумулятором, зокрема корозії або недозатяжки його клем, причиною такої індикації можуть бути несправності генератора.

Тьмяне світло фар

Як не дивно, але саме освітлення може бути хорошим показником стану акумулятора. У машинах з «сівшими» батареями, фари можуть моргати або навіть вимикатися під час поїздки.

Корозія клем

Якщо на полюсах акумулятора є видимий оку білий, зелений або коричневий наліт, то це сигнал того, що з батареєю щось не так. Кислота з неї виходить назовні, вступаючи в реакцію із зовнішніми металевими деталями. І пов’язано це може бути як з перезарядкою, так і недостатнім зарядом, а також старістю акумулятора.

Здуття корпусу

Ще одним симптомом того, що батарея машини зношена, є наявність на її корпусі нехарактерних опуклостей. В окремих випадках це може призводити до тріщин і навіть протікання електроліту.

Що може призвести до того, що акумулятор здується? Причин одразу кілька – від перезаряджання, до впливу екстремально низьких температур.

Дивний запах

Коли справа доходить до того, щоб перевірити наскільки батарея перебуває в хорошому стані, підійде використання навіть простого нюху. Запах, що виходить від акумулятора на останньому подиху, часто порівнюють з ароматом, який виділяють тухлі яйця.

Його винуватцем є сірчана кислота, яка розкладається і виділяє сірководень.

Вік

Замикає список ознак, що акумулятор пора міняти, його вік. На думку більшості експертів, у середньому батарея здатна служити за оптимальної продуктивності від 3 до 5 років, але в окремих компаній на акумуляторах вказуються власні терміни.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: