Де ЗСУ розмістити ЗРК Patriot, щоб збити російський А-50 та Ил-20

Підпишись на нас:

Від гарних нових вчора прокинулись українці, а саме стало відомо про збиття над Азовським морем російських літаків А-50 та Ил-22. Поговорюють, що це зробили ЗРК Patriot, дехто пише, що це справа рук ППО окупантів, але поки немає офіційних даних, можемо лише аналізувати та висувати теорії стосовно цього.

Про збиття ворожої техніки офіційно підтвердив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Знищення літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та повітряного пункту управління Ил-22 супроводжувалось й даними об’єктивного контролю, які дозволяють приблизно оцінити наскільки близько до лінії фронту необхідно було підтягти засіб ураження.

Офіційно невідомо як і чим було збито літак, але факт є фактом і він вже нас тішить. Наголосимо, що збиття техніки окупантів на далекій відстані вже відбувалось. Наприклад, «Брянську різанину» у липні 2023 року здійснив саме Patriot. Також є дані, що його було використано наприкінці грудня для знищення одночасно трьох Су-34, одного Су-30 у районі Чорного моря та ще одного Су-34 на Мелітопольському напрямі.

Де ЗСУ розмістити ЗРК Patriot, щоб збити російський А-50 та Ил-20

Відомо, що ракети GEM-T мають дальність ураження 160 км, а це свідчить про те, що ЗСУ підтягують таку техніку близько до лінії зіткнення.
Тому це не просто успішна, а унікальна операція Повітряних сил зі знищення російських А-50 та Ил-22. Дана подія відбулась вперше в історії і точні увійде в підручники.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: