Уламки ще однієї крилатої ракети знайшли на території Росії

Підпишись на нас:

В Мережі з’явилися знімки залишків ще однієї російської крилатої ракети Х-101, імовірно, знайденої цього разу в полях Волгоградської області.

Подробиці

Повідомляється, що ракета впала під час атаки на Україну, і зображення уламків з’явилися в соціальних мережах.

Незважаючи на те, що Х-101 була розроблена ще в 1980-х роках за радянських часів, вона залишається однією з сучасних російських крилатих ракет повітряного базування. Походить вона від серії Х-55 і оснащена звичайними боєголовками (за виключенням ядерного варіанту – Х-102), але має суттєво модифіковану зовнішню стелс-конструкцію.

Перше відоме бойове застосування Х-101, запущених з бомбардувальників Ту-160 «Блекджек» або Ту-95МС «Ведмідь», відбулося в Сирії в 2015 році. Ці ракети, оснащені малими турбовентиляторними двигунами, мають максимальну дальність стрільби приблизно 2000 миль.

Цей інцидент доповнюється серією технічних несправностей, які впливають на російську високоточну зброю, викликаючи питання щодо потенційних виробничих дефектів або неякісних компонентів. Раніше через несправність були виявлені уламки іншої російської високоточної зброї «Калібр».

Збільшення випадків технічних несправностей і самі ракети, що падають на територію Росії, підкреслюють потенційні проблеми у виробничому процесі або якості компонентів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: