Нова партія Leopard 2 вже їде в Україну

Підпишись на нас:

Уряд Нідерландів та Данії передали Україні 2 танки Leopard 2. Домовленість про закупівлю та передачу техніки було схвалено у 2023 році. Україна очікує на ще 12 Leopard.

Техніка стояла на складах, потім було відправлена на ремонт Rheinmetall. Потім танк приїхав до Польщі, де організовано полігон з навчання танкістів.

Інші 12 танків наразі поступово проходять реставрацію та будуть поставлятись Україні. В найближчі місяці вони будуть готові.

Нова партія Leopard 2 вже їде в Україну

Танк Leopard 2 має гарний імідж серед військових. По-перше, він дуже влучний, по-друге, він потужніший завдяки турбованому дизельному двигуну на 1500 к.с. Силовий 12-циліндровий дизель забезпечує питому потужність на рівні 27,3 к.с./т, що відносно Т-72 значно більше. Той має лише 24,6 к.с./т. Навіть хвалений і перехвалений російський «аналоговнет» Т-90М отримав 23,5 к.с./т.

Танк Leopard 2A4 незважаючи на свою 55-тонну вагу має гарну керованість. Екіпаж складається з 4 чоловік. Танк може розігнатись до 68 км/год. Танк має 120-мм гармату 44 калібру та може маневрувати заднім ходом зі швидкістю під 31 км/год і при цьому вести прицільний вогонь по скупченнях ворога чи його бойовій техніці.

Загалом відомо, що Нідерланди, Данія та Німеччина зобов’язалися передати Україні 100 танків Leopard 1.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: