ЗСУ вперше знищили російський дрон за допомогою ЗРК FrankenSAM

Підпишись на нас:

У Міністерстві стратегічних галузей України заявили про перше ефективне застосування новітнього ЗРК FrankenSAM. Ця система являє собою симбіоз старих радянських і сучасних західних технологій для протидії літальним апаратам, пояснив глава відомства Олександр Камишин.

Подробиці

Результат операції – знищення російського “Шахеда”, що летів на висоті близько 400 м, з 9-кілометрової дистанції.

Проєкт FrankenSAM являє собою спільну ініціативу США та України для посилення ППО нашої країни. Суть розробки – інтеграція передових американських ракетних технологій з пусковими установками і радарами радянської збірки для створення економічно ефективних і дієвих систем протиповітряної оборони.

Одна з конфігурацій – озброєння гусеничних “Буків” з американськими зенітними ракетами RIM-7 Sea Sparrow з радіолокаційним наведенням і дальністю ураження об’єктів на дальності 18,5-50 км. Друга конфігурація поєднує радянські радари з американськими ракетами малої дальності AIM-9M Sidewinder з інфрачервоним наведенням і ураженням цілей за тепловим випромінюванням на дальності 8-10 км.

FrankenSAM пройшла всебічні випробування у США перед розгортанням в Україні. Інтеграція американських ракет у радянські системи демонструє стратегічне поєднання винахідливості та міжнародного співробітництва, покликане частково усунути військові складнощі ЗСУ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: