Військо Польське показало тестування танків Abrams: які версії отримали поляки

Підпишись на нас:

За інформацією Defence 24, найближчими роками Військо Польське планує мати на озброєнні понад 350 американських танків Abrams у версіях M1A1FEP/M1A2SEPv2. На поточний момент сторони займаються залагодженням сертифікаційних формальностей.

Подробиці

Обкат перших 14-и броньованих машин здійснюється силами 1-ї Варшавської бригади. Машини були передані окремому бронетанковому підрозділу наприкінці минулого року і вперше з’явилися на польському полігоні 17.01.2024. На випробування були допущені журналісти місцевих ЗМІ.

Зараз бригада, що дислокується в околицях польської столиці, має у своєму розпорядженні повноцінну танкову роту Abrams M1A1 FEP (3 взводи з 4 машинами в кожному). Поставка інших законтрактованих 116-и “Абрамсів” очікується протягом цього року.

Куплені Польщею “Абрамси” у версії M1A1 FEP (від Fire Enhancement Package) за рахунок серії доопрацювань стали ідентичні варіанту M1A2 SEPv2. Умовами контракту також передбачено постачання 250 одиниць абсолютно нових Abrams M1A2 SEPv3.

Суть проведених у версії M1A1 FEP доопрацювань – удосконалення системи прицілювання (в т.ч. тепловізійного прицілу кулемета), посилене бронювання і нарощування електронної складової.

Інакше кажучи, польські FEP мають ті самі можливості, що й розроблені у 2010 рр. для армії США M1A2 SEPv2.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: