В ралійний Subaru встановили двигун від Ferrari

Підпишись на нас:

Можливо, Subaru поки що відмовилася від створення WRX STI, але це не завадило любителям цієї моделі налаштовувати та модифікувати її. Одним із таких власників є Сем Альберт, у якого є WRX STI, на якій він бере участь у ралі. Він хотів додати потужності, і тому знайшов нетрадиційне рішення: опустити Ferrari F136 V8 під капот.

Подробиці

Альберт пояснює, чому він вибрав Ferrari V8, у відео на своєму особистому YouTube-каналі. В основному, це зводиться до правил. Поки двигун атмосферний і об’ємом менше 4,5 літра, йому не доведеться обмежувати потужність. Тому він купив собі 4,3-літровий двигун F136 IB V8 від Ferrari California.

Він також каже, що є велика перевага двигуна Ferrari порівняно з чотирициліндровою Subaru з точки зору кривої крутного моменту. Хоча японський двигун досягає вищого пікового крутного моменту, він також швидко падає. Італійський V8 забезпечує більш плавну передачу потужності протягом тривалого часу.

У той же час це створить кілька недоліків, таких як важчий розподіл ваги в передній частині автомобіля. WRX STI вже відомі своєю недостатньою керованістю, тому для цього екземпляру знадобиться додаткове налаштування, щоб максимально пом’якшити цей фактор. Хоча тест на стенді звучить цілком того вартий.

Схоже, що налаштування проходять добре, оскільки Альберт каже, що «авто видає показники майже ідентичні зареєстрованим показникам Ferrari». Ймовірно, йдеться про 453 к.с. і 485 Нм крутного моменту. Простіше кажучи, він повинен бути досить швидким і водночас дивовижним, коли він повернеться на ралійну трасу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: