Україна модернізувала ПТРК 70-х, який може вражати навіть вертольоти

Підпишись на нас:

В Україні офіційно затвердили роботу
комплексу ПТРК «Штурм-СМ». Дана розробка з’явилась в 70-х роках минулого століття. В даний час техніка отримала модернізацію та готова виїхати на полігон.

Комплекс МТ-ЛБ отримав протитанковий ракетний комплекс «Барʼєр-С», що містить нові ракети з різними боєголовками РК-2П й РК-2ПОФ. Тандемна бойова частина може пробивати до 800 мм гомогенної броні. Осколково-фугасна боєголовка може уражати противника з великою кількістю осколків — до 900 одиниць.

Машина стане гідним мобільним протитанковим ракетним комплексом, що може справлятись з ураженням техніки різного ступеня захисту та навіть вертольотів.

Україна модернізувала ПТРК 70-х, який може вражати навіть вертольоти

Дальність стрільби становить 7000 метрів. Наведення на ціль відбувається по лазерному променю з можливістю супроводу цілі в ручному або автоматичному режимах. Також комплекс отримав оптико-прицільну станцію наведення (ОПСН).

«Якщо порівнювати «Штурм-СМ» із можливостями тих же FPV-дронів, то ми маємо більшу масу бойової частини в ракети, а також, що дуже важливо, повну стійкість до засобів РЕБ, якими нині оснащують російську техніку та які здатні відвести дрон від цілі», — наголошують в координаційному центрі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: