Росія вперше атакувала Україну ракетами, які були прийняті на озброєння 60 років тому

Підпишись на нас:

Окупанти вперше застосували проти України рідкісну 4-тонну протикорабельну ракету П-35. Відповідну інформацію оприлюднило видання Defense Express.

Подробиці

Десятиметрову П-35 прийнято на озброєння Радянського Союзу в 1962 р. Оприлюднені журналістами фото демонструють колосальні розміри ракети з характерними крилами на уламках.

Росія вперше атакувала Україну стародавніми ракетами, прийнятими на озброєння ще за часів Хрущова напередодні Карибської кризи

Незважаючи на досить солідний вік, П-35 продовжує залишатися на озброєнні РФ як складовий елемент берегового комплексу “Редут”. Кількість таких систем в армії країни-агресора – близько десятка, за даними на 2021 рік.

Місія створеного незадовго до Карибської кризи комплексу 4К44 “Редут” – берегова оборона. Західна назва П-35 – SS-C-1 Sepal.

До складу “Редута” входять три пускові установки на 8-колісних ЗіЛ-135К (по 1 ракеті на машину), радіолокаційна станція і командна машина.

П-35 інтегровані в стаціонарний “Об’єкт-100” (він же комплекс “Утес”). Один із таких об’єктів є в Криму під Балаклавою. Особливість “Утесів” – підземне розміщення ракет, які виходять назовні лише в момент запуску.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: