Франція підтвердила поставку в Україну 600 керованих бомб AASM

Підпишись на нас:

Франція до кінця січня відправить в Україну першу партію з 50 бомб AASM. Протягом 2024 року офіційний Париж планує передати Києву 600 боєприпасів цього типу, пояснили в Міноборони Франції.

Подробиці

Бомби AASM вирішено поставляти на додаток до ракет SCALP-EG. І ті, й інші покликані підвищити ефективність дальніх ударів. Система AASM, також відома як HAMMER (від Highly Agile Modular Munition Extended Range), є технологічним досягненням у сфері керованої зброї.

Гнучка архітектура французьких боєприпасів AASM дозволяє адаптувати їх до різних калібрів і місій. Кожна така бомба складається з базового корпусу, модуля управління з навігаційною системою та/або головкою шукача, а також стабілізаторів для підвищення маневреності.

Модульна конструкція забезпечує вражаючу точність ударів з імовірною круговою помилкою (CEP) від 8 до 10 метрів при координатному наведенні, і 1-3 метри – при використанні головки шукача. Останні версії також оснащені твердопаливним двигуном, що забезпечує дальність польоту до 70 км.

Інтеграція бомб AASM в українські ВПС вимагає підготовки пілотів і наземного персоналу. Українські літаки, переважно радянського виробництва, потребують серйозної модифікації.

Крім того, боєприпаси цього типу можуть бути вразливими для контрзаходів і перехоплення, попереджають опитані виданням ArmyRecognition експерти.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: